Jan Smit, de knuffelbeer van Nederland! Bekend geworden als kindster Jantje Smit, maar inmiddels uitgegroeid tot zanger, televisiepresentator, acteur en ondernemer. De Volendamse Palingsound is hem met de paplepel in gegoten. Al op tienjarige leeftijd betreedt Jantje het podium, als lid van het koor De Zangertjes van Volendam. Samen met BZN-zangeres Carola Smit zingt hij het duet Mama. Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman van BZN zorgen er samen met manager jaap Buijs voor dat Jantje ook in Duitsland succes krijgt met meerdere liedjes. Met zijn Schlagermuziek verovert Jantje de ene na de andere liedjesshow en ontvangt hij zelfs de prestigieuze Grand Prix der Volksmusik. Het levert hem uiteindelijk de Exportprijs op, voor het best verkochte Nederlandse product in het buitenland. Sinds 2004 vaart Jantje een nieuwe koers: met nieuwe liedjesschrijvers, zelfgeschreven nummers en een ‘nieuwe’ naam: Jan Smit. Zijn eigen realitysoap Gewoon Jan Smit is een enorme hit en levert zelfs de Gouden Televizier-Ring op. Jan Smit levert de ene na de andere hit, wat vervolgens ook een Edison en Gouden Harp oplevert.

Ook als presentator is Jan Smit inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Zo presenteert hij het programma De Zomer Voorbij. Ook in de Beste Zangers ontvangt Jan Nederlandse zangers en zangeressen, die met hun liedjes zorgen voor een lach en een traan. Jan Smit is sinds 2017 ook lid van de Toppers, een droom die uitkomt. In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk trekt Jan samen met de Belg Christoff de Bolle en Duitser Florian Silbereisen momenteel enorm veel publiek met de schlager-formatie KLUBBB3. Als medeoprichter van het VOTOWN festival mag Jan als hoofdartiest natuurlijk niet ontbreken. Samen met de Marcel Fisser Band speelt hij een uur lang de pannen van het Kras Stadion!

Het is inmiddels dertien jaar geleden (februari 2007) dat Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte als de 3JS landelijk uitgingen met hun eerste single, na een aanlooptijd van nog eens tien jaar die voor de heren van levensbelang was geweest. Door het spelen in vele verschillende (Engelstalige) bands leerden ze muziek te maken in zoveel mogelijk stijlen. Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Door hun deelname aan tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en ook de vele items bij programma’s als DWDD hebben de 3JS zich al van alle muzikale kanten kunnen laten zien en ondertussen zijn ze met hun eigen muziek nooit meer van de radio weggeweest.

In 2013 tekent Tino Martin een contract bij Studio One, resulterend in het nummer ‘Doe wat je wil’. In 2014 brengt hij 3 singles uit: ‘De gevierde man’, ‘Mijn vriend’ en ‘Jij liet me vallen’. In oktober 2015 gaf hij 2 uitverkochte concerten in Amstelveen en werd zijn 1e album ‘Jij liet me vallen’ gereleased. Het album stond wekenlang in de Album Top100 en zijn singles werden miljoenen keren bekeken en gestreamd op YouTube en Spotify. Met 400 optredens mag hij zich de meest geboekte artiest van 2015 noemen.

Begin 2016 kreeg hij een Edison voor zijn album ‘Jij liet me vallen’. In mei 2016 trad hij op in de HMH en werd de single ‘Later als ik groter ben’ uitgebracht. Op 10 juni 2017 stond Tino Martin in een uitverkochte Ziggo Dome voor 17.000 fans. Zijn 2e studio album ‘Hoe ik het zie’ is inmiddels een feit en bevat de singles ‘Laat me leven’ (duet met Gerard Joling), ‘Blijf bij mij’ en ‘Stip op nummer 1’. Het Concert van mijn Dromen XL (Live in de Ziggo Dome) is eind okt 2017 gereleased.

In 2017 en 2018 staat Tino voor 17.000 uitzinnige fans in een uitverkocht Ziggo Dome en geeft hij een uniek concert op Ibiza. Hij released tevens het album ‘Hoe ik het zie’ en mag voor de 2e keer de Edison Popprijs in ontvangst nemen. In oktober 2018 verschijnt de live registratie van zijn Concert ‘In the Round’ in de Ziggo Dome en brengt hij het album ‘Thuis komen pas de tranen’ uit, wat zijn meest persoonlijke album tot nu toe is.

In 2003 heeft The Tribute To The Cats Band zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van hun legendarische dorpsgenoten. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht. De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van The Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen.

Inmiddels heeft The Tribute To The Cats Band al meer dan 300 concerten in den lande gegeven. Bovendien heeft de band in eigen beheer vier cd’s/dvd’s gemaakt en zelfs al een gouden plaat in bezit vanwege de medewerking aan de succesvolle dvd ‘Live op de bühne’ van Jan Smit.

John West is op 23 juni 1988 in Den Haag geboren. Muziek heeft vanaf jongs af aan zijn leven al beheerst. John is altijd al gek geweest op de verschillende stijlen muziek. Tevens is John altijd wel het middelpunt van de belangstelling geweest al was dat nou thuis of op school. Nadat hij vanaf zijn 14e jaar als DJ aan de slag ging is op zijn 18e verjaardag het moment aangebroken dat hij de microfoon pakte en samen met zijn vriend en collega Mike Peterson de hit ” I’ll go where the Music takes me” heeft gezongen. Hij is inderdaad die weg gevolgd want op dit moment gaat hij nog steeds waar de muziek hem heen brengt. Bekend van hits als ‘Wit Zwart’, ‘Jouw Blik’ en de swingende duetten met Lange Frans,  mocht John West natuurlijk niet ontbreken op deze geweldige editie van VOTOWN festival!